Sas József humorista négy éve húzódó pere, amiben adó- és társadalombiztosítási csalással, valamint magánokirat-hamisítással vádolják lassan a végéhez ér - számol be róla a Blikk. Az ügyész a tegnapi tárgyaláson azt indítványozta, hogy a bíróság mondja ki Sas bűnösségét, és ítélje pénz- és börtönbüntetésre. Ez utóbbit próbaidőre felfüggesztve. Sas az utolsó szó jogán tartott beszédében ártatlannak vallotta magát: "Seemilyen bűnt nem követtem el!". A humorista büntetlen előélet és idős kora miatt esetleg enyhébb ítéletre számíthat, mint amit az ügyész kért, súlyosbító körülmény viszont a többszörös halmazat és az, hogy az ügyben Sasé volt a kezdeményező szerep.
A humoristát 2004-ben hallgatták ki, majd két év múlva vádat emeltek ellene. Sas, aki a másodrendű vádlott, a Mikroszkóp Színpadot működtető kht. nevében átadta az előadások lebonyolításhoz szükséges jogokat az elsőrendű vádlottnak B. Bélának. Aztán a televízióktól és más szervezetektől befolyt bevételeket fiktív számlákkal igazolták, így megkerülték az adótrövényeket. Az ügyészség szerint 226 millió forintról van szó.
A humorista ügyvédje, Zamecsnik Péter szerint több okirat is elévült, mire a gyanúsítási eljárás elkezdődött, ezért ügyfele felmentését kérte: "Akinek a bűnösségét nem lehet bizonyítani, azt fel kell menteni".

 

Sas Kabaré - Sas József jobbra