Jim Carrey zöldségevéssel próbálja legyőzni depresszióját – adta hírül a Femalefirst. A gumiarcú sztár – aki egy új segíts magadon könyvben nekiállt részletezni a mentális problémáit – állítja, hogy a diéta betartása megváltoztatta az életét. „Prozac-kal próbáltam segíteni a depressziómon, ami segített is kicsit, de nem gyógyított meg. Nem hiszem, hogy ez lenne a jó gyógymód” – magyarázta a színész.

„A diétám hatalmas változásokat hozott. Az emberek nem is gondolják, hogy milyen fontos az étel. Minden amit megeszel hatással van az érzelmi világodra. A legjobb üzemanyag az ember számára zöldségek és a fehérje” – vélekedett Carrey. „Egyszer ellátogattam egy akupunktúrás kezelésre és ott az orvos azt mondta, hogy az emberek jobban éreznék magukat ha az evésre úgy gondolnának, mint szórakozásra. Teljes mértékben egyetértek vele.” A Dumb és Dumber sztárjának már két válással is meg kellett küzdenie. Az első feleségével nyolc évig tartott a házassága, - amiből van egy 20 éves lánya, - a másodikkal, Lauren Holly színésznővel pedig mindössze tíz hónap telt el az esküvőtől a válásig.

Most azt mondja, hogy újra pozitívan tud tekinteni a jövőbe. „Mindenkinek vannak bizonyos sötét szakaszai az életében, így én sem vagyok sérelmektől mentes. Most mások a perspektíváim, mint régebben. Sokat fejlődtem emberileg és spirituálisan az elmúlt néhány évben.” Carrey úgy tűnik egy időre megállapodott a korábbi playmate, Jenny McCarthy oldalán és újra élvezi az apa szerepet, amelyet a 35 éves színésznő előző házasságából származó 5 éves fia életében tölthet be – írta meg a The Sun.