A  színész zokon vette, hogy az egy orvosi célokra, legálisan használt marihuanafajtát „Tom Cruise Purple” néven emlegetik, ezért perelni készül – írja  New York Daily News. Az észak-kaliforniában engedélyezett kannabiszklubok által legálisan használt anyag csomagolásán ráadásul a hisztérikusan röhögő Cruise fotója szerepel, amit a színész egy ismerőse szerint külön felháborítónak tart.

Cruise, mint a szcientológia követője mélységesen elítéli a tudatmódosító szerek használatát, a lap értesülései szerint ügyvédei már keresik a fogást az eseten. A lap által megkeresett kaliforniai klinikák személyzete az újságírói érdeklődésre megtagadta, hogy felvilágosítást adjanak az általuk használt „gyógyászati célú gyógynövénykészletről”, egy nyilatkozó azonban elárult annyit, hogy „az a fajta cucc, amitől hallucinációid lesznek”.

Az ironikus elnevezés nyilván arra utal, hogy a szcientológiának köszönhetően a színész tudatmódosító szerek nélkül is folyamatosan módosult tudatállapotban van, és ahhoz sem kell szívnia, hogy bármikor hülyét csináljon magából.