A magnoliai hatóságok jelentése szerint a rendőrség letartóztatta azt a tanárnőt, aki motelszobát bérelt 12 és 13 éves gyerekeknek, hogy másokkal közösüljenek – írja a Today’s THV. A 46 éves Donna Sanders őrizetbe vételének oka, hogy tizenkétszer engedélyezte kiskorúak fajtalankodását és ezzel tizenkétszeres bűnrészes nemi erőszak elkövetésében. A nőt szerdán zárták be a Columbia megyei börtönbe, ahonnan 100 ezer dollár (16,2 millió forint) óvadék fejében távozhat. Ugyanezen a napon lemondott tanulási nehézségekkel küzdő gyerekekkel foglalkozó tanári állásáról.

Chief Robert Gorum rendőr elmondta, hogy a nyomozás akkor kezdődött, amikor egy szülő felhívta a magnoliai iskola főfelügyelőjét, John Moore-t, hogy érdeklődjön a tanárnővel és a két kislánnyal kapcsolatos pletykákról. Az iskola főfelügyelője értesítette a rendőrséget, akik később kihallgatták Sanderst. A rendőrfőnök elmondása szerint a tanárnő bevallotta vádakat. Azt is hozzátette, hogy még keresnek egy 21 éves fiatalembert nemi erőszak vádjával és két fiatalkorú fiút, akik belekeveredtek az ügybe, de még nincs ellenük vád. Az egyik közülük lehet, hogy áldozat.

A rendőrség azt állíja, hogy Sanders El Doradoban bérelt motelszobát a lányoknak, ott hagyta őket egész éjszakára, majd csak másnap ment vissza értük és még alkoholos italokat is kínált a fiatalkorúaknak. Az esetek összesen hét hónapig tartottak szeptemberrel kezdődően egész Union megyében. Magnolia Columbia megyében található. A rendőrég elkobozta Sanders otthoni laptopját és azt a számítógépet, amit az iskolában használt. Férje, Terry Sanders, aki a magnoliai középiskolában osztályfőnök-helyettes, nem vett részt a bűncselekményben. El Dorado rendőrkapitánya, David Smith azt mondta, hogy az el doradoi rendőrség is részt vesz a nyomozásban.