Nem vett részt egy szombati brazíliai divatbemutatón Naomi Campbell, akit pénteken ítélt kétszáz óra közmunkára egy londoni bíróság. A 38 éves szupermodellt április 3-án bilincsben kellett leszállítani egy Londonból Los Angelesbe induló repülőgépről, miután jelenetet rendezett a fedélzeten, és rátámadt a kiérkező rendőrökre a londoni Heathrow reptéren.

Campbellnek a Sao Paoló-i Divathét egy fürdőruha-bemutatóján kellett volna a kifutóra lépnie, az előző napi ítélet azonban megtorpedózta a tervet - adta hírül a brazil média, kiemelve, hogy a közmunka mellett összesen több mint 5600 dolláros (860 ezer forintos) kártérítésre is ítélték a modellt. Naomi Campbellt három rendbeli hatóság elleni erőszakkal, közrend megzavarásával, valamint két rendbeli fenyegetéssel vádolták a repülőtéri eset miatt, amelyet egyik csomagjának eltűnése váltott ki.

Az agresszív viselkedéséről hírhedt szupermodell rendszeres résztvevője a brazíliai divatbemutatóknak. De állítólag nem csak ezért utazik gyakran az országba: lapinformációk szerint szoros kapcsolat fűzi a brazil milliárdos Marcus Eliashoz - kettősüket a múlt hónapban egy mediterrán nyaraláson sikerült lencsevégre kapniuk a fotósoknak.