Közelharc árán szabadította ki egy anya kétéves gyermekét a babakocsiból, amelyet ormányával megragadott és a levegőbe emelt egy elefánt egy dániai szórakoztató parkban. "Úgy harcoltam, mint egy őrült, hogy kiszabadítsam a fiamat", mondta el a kétéves Malte édesanyja, aki - akárcsak a kétéves kisfiú - csak számos kék folt árán szabadult a Rambo névre hallgató nőstényelefánt ormányából.
Malte a szüleivel együtt érkezett a délnyugat-dániai Hee szórakoztató parkba, és a család megállt a 27 éves cirkuszi elefánt ketrece előtt. Az elefánt ormányával váratlanul megragadta a babakocsit, majd két méter magasra emelte. A édesanya ádáz küzdelem árán szabadította ki a kisfiút, aki nem volt bekötve. A közelharc során a babakocsi darabjaira tört.
A park igazgatósága sajnálkozását fejezte ki az incidens miatt, és 4000 koronát (mintegy 124 ezer forintot) ajánlott fel a babakocsiért, valamint ingyen belépőjegyet ajándékozott a családnak a cirkuszba. A cirkusz védelmébe vette a férfias nevű elefánttehenet, mondván, hogy Rambo "a világ legszelídebb elefántja", és szerintük eltúlozták az incidenst, írja az MTI.