A látogatók is megnézhetik szerdától a Fővárosi Állat- és Növénykert koronásdaru-fiókáit. Néhány hete keltek ki a kismadarak, ekkora szaporulat korábban sosem volt Budapesten. A Kelet-Afrikában honos madarak nyár elején három tojást raktak, és mindegyikből egészséges fióka kelt ki. Koronásdarvak máskor is szaporodtak már a budapesti állatkertben, ám most először állt egy fészekalja három tojásból, és most először kelt ki mindegyikből fióka - nagyjából egyhónapos költési idő után, július 3-án.
A kéthetes fiókák nemcsak méretükben, hanem színükben is jelentősen különböznek a felnőtt állatoktól. Tollazatuk pihés, vörösesbarna, illetve zsömleszínű, és a felnőttekre jellemző karcsú lábak helyett tömzsi lábaik vannak. A fejükön pedig még semmi nyoma az aranyszínű tollkoronának, amelyről egyébként a nevét kapta ez a faj.
A szülőpár, Papi és Mami, 1999 óta élnek Budapesten, ahová eredetileg Tanzániából érkeztek. A három kicsinek most még nincs neve, sőt, egyelőre a nemüket sem tudni. Az állatkert koronásdarvai a jegesmedvék közelében, az úgynevezett Keselyűröpdében laknak, közös térben a fakókeselyűvel, a bukázó sassal, egy fekete hattyúval és számos kisebb vízimadárral. (Független Hírügynökség)