Rejtő Jenő, Nora Roberts és Agatha Christie a legnépszerűbb a balatonalmádi strandkönyvtárban. A strandolók a vékony, könnyed nyári olvasmányokat kedvelik leginkább napozás közben, mondta el a Független Hírügynökségnek a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár könyvtárvezetője.
A könyvtár dolgozói azért nyitották meg július elején az alkalmi könyvárat Balatonalmádi strandján, mert azt tapasztalták, hogy sokan ellátogatnak a helyi könyvtárba, hogy kölcsönözzenek, mielőtt lemennek a partra. Ezért gondolták a könyvtár dolgozói, hogy megkönnyítené az üdülők dolgát, ha egyből a strandon tudnának könyvet kölcsönözni. Emellett cél az is, hogy olvasásra buzdítsák a fürdőzőket.
A strandkönyvtárban csaknem 1000 könyv van, persze nem az egypéldányosak és nem is a díszkötésben lévők, sokkal inkább a régebbi kiadású, vékonyabb könyvek várják az olvasókat. A kölcsönzésre ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a nagykönyvtárban, bár itt nem egy teljes évre, hanem csak egy hétre is be lehet iratkozni. A könyvtárnak, mely augusztus végéig működik majd a strandon, jó időben napi negyven látogatója van.