Egyre többen kutyával nyaralnak Olaszországban - derítette ki a Tripadvisor utazási portál, akik 2200 turistát és jövendő turistát faggattak "az ember legjobb barátjáról".
    A válaszolók szerint a kétlábú útitársnál jobb a négylábú, mert érzelmesebb (15 százalék szerint), hűségesebb (6 százalék), kevésbé költséges (4,5 százalék), szolgálatkészebb (2,5 százalék) - sőt, a válaszolók hét százaléka szerint kevésbé piszkos (!). Az eredményeket elemzők még inkább meglepődtek azon, hogy 12 százalék szerint kutyájuk kevésbé szőrös, mint az - ebben az esetben egyáltalán nem - "simabőrű" partnerük.



A Tripadvisor összegzése szerint a 2200 válaszolóból 16-an egyértelműen kutyájukkal utaznak szívesebben, harminc százalékuk szívesen viszi magával a nyaralásra, mivel így az utat kellemesebbnek találja, 15 százalék azt mondja, hogy nem hagyná otthon az ebet, mert "nehezen válik  el tőle". A kutyás utazók 20 százaléka azonban félti az állatot az út során rá nehezedő stressztől.
    A merészebbek titokban azt is bevallották, hogy hajlandóak még a szabályokat is megszegni kedvencük kedvéért: 11 százalékuk elárulta, hogy titokban még olyan helyre is magával vitte a kutyust, ahol tiltott a háziállatok jelenléte.
    A kutyás utazók 23 százaléka fontosnak találja, hogy a célállomáson helyben legyen elérhető az állatorvos, de senki sem érezte szükségesnek a "dogsitter" szolgáltatását. Azok, akik otthon hagyják bundás barátjukat, túlnyomó többségükben (85 százalék) barátokra, rokonokra bízzák, csak nyolc százalékuk bízik meg a panziókban.
    Aki pedig nem kíván magának egész életére kutyaszőrt a fotelba, az az Egyesült Államokban a "pet-renting" szolgáltatás keretében bérelhet kisállatot - kizárólag a nyaralás idejére.