Eltiltották a mozgólépcsőn való futástól a 80 éves Peter Hildreth brit gátfutót, aki háromszor képviselte hazáját az ötkarikás játékokon. A sportoló felelevenítette az 1950-es években alkalmazott edzési módszerét, amikor visszafelé futott a mozgólépcsőn. Legjobb olimpiai eredményét 1952-ben, Helsinkiben érte el, ahol bejutott az elődöntőbe.
Az ötszörös nagyapa a múlt hónapban a Surrey grófságban fekvő Farnham egyik áruházában újította fel a testedzést, ám az Elphicks vezetése megfenyegette, hogy kitiltja az üzletből, amennyiben újból rajtakapják a lépcsőfutáson, írja az MTI.
Graham Duerden üzletvezető szerint a nyolcvanéves vásárlókkal megesik, hogy olykor akkor is megbotlanak, elesnek, ha "helyes irányban" használják a mozgólépcsőt, így egyszerűen nem engedhetik meg az olimpikonnak az effajta testedzést. "Megmondtam a sportolónak, hogy amennyiben folytatja, eltiltjuk, s úgy tűnik, hogy abbahagyta. Példáját a gyerekek is követhetik, amit én mindenképp elszeretnék kerülni. Így bárki, akit rajtakapunk a lépcsőfutáson, ki lesz tiltva az Elphicksből", hangsúlyozta az üzletvezető.