A szakítástól szenvedőkre szakosodott magánrendelőt nyitott egy bécsi pszichológus és egy életvezetési tanácsadó, írja az MTI. Birgit Mauer és Auguste Storkan szerint le kell dönteni a szakítást övező tabukat, és meg kell adni a lehetőséget az embereknek, hogy megszabadulhassanak a szégyenérzettől és kibeszélhessék az átélt traumát.
Erre alkalmanként 70 eurórét (16 ezer forint) keríthetnek sort az összetört szívű páciensek. Az egyénre szabott terápiák hossza változó. "A szakítás intim és individuális szenvedés, amelyre nincsen általános érvényű gyógymód", áll a szakértők közleményében.
A szerelmi bánat miatt gyakran háttérbe szorul a racionális gondolkodás és cselekvés. Előfordulhat, hogy a párját vesztett ember elhanyagolja a kötelességeit és a kapcsolatait, és erőt vesz rajta a búskomorság. Pszichoszomatikus tünetek is jelentkezhetnek, álmatlanság vagy falánksági rohamok például, de akár súlyos depresszió is kialakulhat. A szakításba ráadásul nem csak a tinédzserek betegedhetnek bele, a jelenség életkortól, nemtől, társadalmi helyzettől és szexuális beállítódástól függetlenül mindenkit érinthet - figyelmeztet a szakszerű kezelés fontosságára a bécsi szakrendelő közleménye.