A bécsi kórházakban betiltják a népszerű műanyag klumpák, a Crocs-ok viselését, mert nem biztonságosak. Bár érdekes horror-sztorikat is hallottunk már erről a bizarr külsejű divatklumpáról, a bécsi kórházak technikai szolgálatainak igazgatója, Peter Woelfl kedden azt mondta: az a bajuk a Crocs-okkal, hogy nem antisztatikusak, hatással lehetnek a precíziós elektronikai berendezések működésére és akár robbanást is okozhatnak.

Az egyik bécsi kórházban már a múlt hónapban bevezették a tiltást a lyukacsos klumpákra, és augusztus végéig az ausztriai főváros összes egészségügyi intézményében hasonlóan cselekszenek. Különösen komolyan veszik a tiltást a műtőkben, az intenzív osztályokon, valamint a radiológiákon és a dialízisközpontokban - ezeken a helyeken az antisztatikus viselet szigorúan kötelező. Woelfl elismerte, hogy ezidáig nem okozott gondot a kórházakban a Crocs, de úgy döntöttek: legjobb megelőzni a bajt.

Az Egyesült Államokban gyártott Crocs-ok különösen népszerűek az ápolószemélyzet körében, mert kényelmesek, ráadásul gépben moshatók. A Crocs ausztriai képviselője, Ernst Widmann sajnálatosnak és ésszerűtlennek tartja a tiltást. A társaság azonban antisztatikus modelleket készül piacra dobni.