Mintegy 45 ezer ember előtt koncertezett Paul McCartney csütörtök este Tel-Avivban, a Hajarkon parkban. Tekintettel az ex-Beatle címére érkezett palesztin fenyegetésekre, az eseményt szigorú biztosági intézkedések mellett tartották meg, és nem is történt rendbontás - írja a dpa híre alapján az MTI.

Negyvenhárom évvel azután, hogy a hatóságok megakadályozták a Beatles fellépését Izraelben, Paul McCartney a Hello Goodbye című Beatles-dallal indította koncertjét, a több tízezres lelkes közönség ünneplése, örömujjongása közepette, így:


Sir Macca a Barátság az első jelszó jegyében tartotta koncertjét, és már érkezésekor hangsúlyozta: küldetést teljesít, békét és barátságot akart hozni az izarelieknek és palesztinoknak.

John Lennon Give Peace a Chance című dalát énekelve hagyta, hogy a közönség folytassa. "Azt éneklitek, amire vágytok" - kiáltotta a színpadról. McCartney már korábban olyan éjszakát ígért az izraelieknek, amilyenre évtizedek óta várnak. Elhangzott az estén a Live and Let Die című dala is a szóló korszakából.

Tel-Aviv csaknem minden éjszakai szórakozóhelye bezárt erre a kivételes estére. A nap folyamán a rádióállomások gyakorlatilag szünet nélkül Beatles-dalokat játszottak, egyebek között leghíresebb dala, a Yesterday a héber nyelvű változatát. A helyi viszonyokhoz képest magas árak miatt nem volt teljesen teltház a koncerten: 150-1500 dollár közötti jegyáron lehetett bejutni. A rendőrség szóvivője szerint az este nem érkezett semmiféle fenyegetés Paul McCartney címére, így nem volt szükség semmiféle pótlólagos óvintézkedésre. Paul McCartney a koncert előtti napon látogatást tett Betlehemben, ahol felkereste a Születés templomát.