A II. Kerületi Önkormányzat elrendelte Kelemen Anna kutyájának elkobzását és elaltatását, tudta meg a Velvet. A kynológiai szakvélemény szerint Zeusz veszélyes ebnek minősül, Kelemen Anna pedig nem elég erőskezű gazdi ahhoz, hogy egy ilyen domináns, agresszív magatartású kutyát megfelelően tudjon kezelni. „Miután Zeusszal nem foglalkozott kutyakiképző vagy hozzáértő kynológus szakember, egyértelműen megjósolható, hogy a támadások egyre több alkalommal ismétlődnek”, áll Soós Attila kynológus szakvéleményében.
Az önkormányzat az Állatorvosi Hivataltól is kért egy szakvéleményt, mely szerint a helyszíni látogatások során a kutya ugyan barátságos és szófogadó volt, de ennek ellenére megtámadott más kutyákat – összesen két alkalommal, és négyszer emberre támadt. A hatályos rendelkezések szerint, ha egy kutya embernek vagy állatnak sérülést okoz, az állatvédelmi hatóságnak el kell rendelnie az eb életének kioltását.
A határozat ellen a playmate még fellebbezhetne, azonban eddig még egyetlen levelet sem vett át az ügyben, így valószínű, hogy nem is tud arról, hogy elrendelték kedvencének elaltatását.