123 órán át, azaz több mint 5 napig nézett filmeket egy átlátszó műanyag házikóban egy kanadai férfi és egy német nő a New York-i Times Square-en: ezzel a teljesítménnyel valószínűleg megdöntötték a folyamatos filmnézés rekordját - jelentette be a Guiness Rekordok Könyvének egyik munkatársa szerdán.

Suresh Joachim és Claudia Wavra 57 filmet nézett meg egyhuzamban: a rekordkísérlet október 2-án kezdődött, amikor a "Vasember"-t látták először - ekkor még hat társukkal együtt. A különleges vállalkozás végére már csak a kanadai férfi és a német nő maradt: utolsónak a Thelma és Louise című filmet nézték meg, helyi idő szerint kedd délután ért véget a maratoni mozizás. A rekordot a Ridley Scott-film egyik sztárja, Susan Sarandon is élőben követte egy ideig. Sőt, a színésznő el is beszélgetett a két mozizóval.

A Guinness Rekordok Könyvének egyik munkatársa elmondta: valószínűleg sikeres volt a rekordkísérlet, de hivatalosan két hetet vesz igénybe, amíg hitelesítik a két fiatal teljesítményét. A szabályok szerint egyébként addig kellett nézni a filmeket, amíg az utolsó felirat meg nem jelent és egy pillanatra sem vehették le a mozizók a vászonról a szemüket. Egy-egy film közben 10 perces szünetet tarthattak