Levelenként 10 dollár kártérítésre ítéltek egy amerikai házaspárt, amiért kéretlen elektronikus levelek millióival bombázták egy internetszolgáltató rendszerét. Henry Perez és Suzanne Bartok összesen 236 millió dollárt (43 milliárd forint) köteles fizetni egy Arizona állambeli szövetségi bíróság döntése szerint a CIS internetszolgáltatónak, amiért 2003-ban négy hónapon keresztül levélszemét-áradatot zúdítottak a cégre, írja az MTI.
A támadás miatt az alig ötezer ügyfelet kiszolgáló CIS jelentős összeget felemésztő rendszerfejlesztésre kényszerült, három új szervert kellett üzembe állítani a spamek kezelésére. A hatalmas levélforgalom ráadásul foglalta a sávszélességet, ezért lelassult a szolgáltatás és sorra hagyták ott az előfizetők a céget. 2004 végére csupán 1200-an maradtak.
Időközben számos spamküldőt beazonosítottak és Kramer kártérítési pert indított ellenük. A bíróság tíz eljárásban az CIS javára döntött, a kiszabott összegeket azonban nehéz behajtani, mert a károkozók külföldre menekítik a pénzüket vagy eltűnnek - mondta a cégvezető.