Csaknem nyolcórás versmondás után összeesett Kinizsi Ottó a péntek délben megkezdődött versmondó világrekord-kísérlet közben. Így a tíznaposra tervezett versolvasást hétfőn újrakezdik. A fiatal színész vélhetően kimerült, és ezért lett rosszul - írja a Független Hírügynökség.



Kinizsi hajnal óta talpon volt, délben megnyitotta a tíznaposra tervezett kísérletet, délután forgatott és este folytatta a versmondást. Szombat reggel, nyolcórányi szavalás után, mielőtt leváltották volna, azonban rosszul lett és kis híján elájult. A színészt a fesztiváligazgató kísérte ki a friss levegőre, ahol hamarosan jobban lett, vélhetően csak a kimerültség okozta a problémát.

Kinizsi Ottó kijelentette, hogy ő maga szeretné újrakezdeni a Guinness versmondó kísérletet, Lutter Imre fesztiváligazgató szerint azonban ezt legfeljebb csak hétfőn teheti meg, miután kipihente magát.

A tíznaposra tervezett Guinness-kísérletet a 10. Kalidoszkóp VersFesztivál keretein belül rendezik meg. A jubileum alatt megnyitják az Első Magyar Versszínházat, és a Rubophen Versíró Versenyre beérkezett pályaművek felolvasásával próbálják az új versmondó világrekordot felállítani, amelyben a betérő vendégek mellett a fesztivál művészei, többek között Kinizsi Ottó, Lovasi András, Németh Kristóf, Lackfi János, Huzella Péter, Karafiáth Orsolya, a Kaláka együttes és a Momentán társulat tagjai is részt vesznek.