Szokatlan fordulatot vett David Duchovny házassági szappanoperája: miután kijött a rehabról - ahová szexfüggősége miatt épp neje dugta be -, szakított feleségével. Neje, Téa Leoni telefonjában ugyanis egyértelműen szexuális tartalmú sms-eket talált, amik alapján biztossá vált: Leoninak viszonya van - tudta meg a Daily Mail. Leoni ráadásul celebszereplőt vont be a történetbe: az állítólagos szerető az Angelina Jolie exférjeként elhíresült - egyébként Oscar-díjas - Billy Bob Thornton, akivel Leoni idén év elején Manure című közös filmjük forgatásán jött össze. Thorntonnak filmszínészi karrierje mellett saját zenekara is van, Leonit nem egyszer látták a koncertjein.

A szakítás tényét Leoni sajtósa is megerősítette, bár arra nem tért ki, ki kezdeményezte és mi volt az oka: "Igen, valóban nincsenek már együtt. [Leoni] egyedül lakik New Yorkban a gyerekekkel, de ezt a gyerekek miatt nem akartuk bejelenteni, míg David a rehabon van".

A pár 11 éve házas, két gyerekük van: egy 9 éves kislány, Madelaine West és egy hatéves fiuk, Kyd.

Billy Bob Thorntonnak három gyereke született öt előző házasságából, és van egy négyéves kislánya jelenlegi barátnőjétől is.