Megkerült Paul McCartney feje, bár nem az igazi - mely végig meg is volt, ráadásul a helyén, Sir Paul nyakán -, hanem a viaszmásolat, amely eltűnt a panoptikumból.

Egy csavargó találta meg a fejet, azon a vonaton, amelyen elveszett. A 41 éves férfi végigaludta a vonat utat, majd amikor megpillantotta a fejet, azt hitte, hogy halloweeni mulatságra való fejmaszk. Csak akkor "ismerte fel", és tudatosult benne a lelet értéke, amikor az újságokban olvasott róla, hogy elvesztették, és 10 ezer fontot (hárommillió forintot) ér.

 

Sir Paul McCartney "buksiját" amúgy egy brit üzletember vesztette el, aki aukcióján akarja kalapács alá küldeni a zenész hatvanas években készült viaszfiguráját. Joby Carter Londonban szállt fel a Madame Tussaud múzeumából származó bábúval a vonatra, és elővigyázatosságból, nehogy véletlenül lefejezze, egy külön táskában szépen berakta a viaszfejet az ülés alá. Ám amikor a berkshire-i Maidenhead állomáson leszállt, elfeledkezett a fontos kellékről: így vesztette el Sir Paul fejét.