John McCain republikánus elnökjelölt kijelentette, hogy Sarah Palin visszaadta annak a 150.000 dollárnak (32,8 millió Ft) a harmadát, melyet a republikánusok szeptember eleje óta költöttek az alelnökjelölt öltöztetésére. "Palin takarékos életet él, ő és családja nem jómódúak" - mondta McCain az NBC televíziónak adott interjúban. "A pénz egyharmadát visszaadják, a fennmaradó összeget pedig jótékonysági célokra fordítják majd" - fűzte hozzá az arizonai szenátor.

Palin Iowában egy nyilvános szereplésén a költekezéséért őt bírálóknak azt mondta: "az országnak most fontosabb dolgokkal kell foglalkoznia". Az alaszkai kormányzó alelnökjelöltségének kezdete óta százötvenezer dollárt költött fodrászra, sminkre, cipőkre, ruhákra és kiegészítőkre. Tracey Schmitt, Palin kampányának szóvivője pedig azt mondta, a kormányzó általában a saját ruháit hordja, és a jelölőgyűlés után a ruhák egy részét már visszaadták, "a többi ruha jó részét nem is használták, amelyeket pedig használtak, a választások után jótékonysági célokra ajánlják fel" - adta hírül az MTI.

McCain kampányának egyik szóvivője elmondta, "a holmik harmadát már visszaadták, vagy azért, mert nem megfelelő méretűek voltak, vagy egyéb okból". "Az amerikaiakat most az foglalkoztatja, meg tudják-e tartani házaikat, lesz-e munkájuk, tudnak-e fizetni az orvosi ellátásért, vajon kijutunk-e abból a gödörből, amelyben jelenleg vagyunk" - mondta el McCain egy interjúban, majd hozzátette: "Az amerikaiak változásokat akarnak. Reformot akarnak. Palin pedig milliók és milliók számára példakép."