Meghalt egy nyolcéves kisfiú Massechusettsben, egy lőfegyver kiállításon, miután megszerzett egy UZI típusú fegyvert, és maga felé fordítva elsütötte – írta a www.news.com.au. A gyereket a helyszínről ugyan kórházba szállították, ám már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség vizsgálja, hogyan került a gyerek kezébe a veszélyes eszköz.

Annyi biztos, hogy a nyolcéves Christopher Bizilj-nek és a többi látogatónak egy kiképzett oktató mutatta be a félautomata pisztoly működését. A férfi egy pillanatra nem figyelt, ekkor a nyolcéves fiú elvette a fegyvert, csőre töltötte, majd a saját feje felé fordítva a csövet, elhúzta a billentyűt. A rendőrség szerint „saját hibából bekövetkezett fegyverbaleset” történt, de nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, kit terhel a felelősség azért, hogy a gyilkos eszköz Christopher kezébe került.

Az izraeli fejlesztésű UZI-kat a rendőrség és a hadsereg is használja, de a massechusettsi rendőrség nem árulta el, hogy pontosan milyen típusról van szó. A fegyverexpón a látogatók testközelből is megismerkedhetnek a kiállított ölőalkalmatosságokkal. Kipróbálhatták például, hogy autókra tüzelnek, vagy gyümölcsöket, illetve más célpontokat lőnek szét, így nem számít rendkívülinek, ha a vendégek kezébe fegyver kerül. Az azonban az ottani törvények szerint is tiltott, hogy gyerek felügyelet nélkül kapjon ilyen eszközt.