Nyílt levélben fordult az Egyesült Államok megválasztott elnökéhez, Barack Obamához Pamela Anderson, amit a femalefirst idézett. A modell és színésznő többek között azt kéri, hogy Obama - akit már beiktatása előtt meg akartak gyilkolni - vessen véget az iraki háborúnak, és hívja haza csapatait, legalizálja a marihuána fogyasztását, emellett buzdítson a vegetáriánus életmódra. Ez az újabb csapás a Fehér Házra Geronazzo Mária éneke után.

Pamela Anderson nagy lelkesedéssel vetette bele magát az Egyesült Államok közéletébe, pedig most először szavazhatott az elnökválasztáson. A modell ugyanis kanadai állampolgár, és csak 2004-ben kapta meg a kettős állampolgárságot, amellyel teljes értékű szavazójogot is szerzett az USA-ban.

Pamela Anderson nyílt levelében arra buzdít, hogy kasztrálják a pedofil bűncselekmények elkövetőit, sőt a lehetséges tetteseket is. Mindezt a közbiztonság javítása érdekében tenné, és figyelmeztetné a gyerekeket a rájuk leselkedő veszélyre.

A szőke színésznő síkra száll a marihuána legalizálásáért is. Mint írja, ezzel nőnének az adóbevételek, csökkenne a korrupció, munkahelyeket lehetne teremteni, fejlődne a gazdaság, és legalább ellenőrzött körülmények között zajlana a termelés és értékesítés. Pamela Anderson azt is kéri, hogy hozzák haza az Irakban szolgáló katonákat, és szűnjön meg a vérengzés.