Egy brit férfi elhatározta, hogy megpróbál egy évig pénz nélkül élni. A 29 éves közgazdász hamarosan egy üres telekre költözik, ahol egy kölcsön lakókocsiban akarja kihúzni a 12 hónapot. A BBC brit közszolgálati médium szombati beszámolója szerint Mark Boyle barátai segítségére számít terve megvalósításához - írta a Független Hírügynökség.

A férfi elmondta, hogy egy fatüzelésű kályhán főz majd, a zuhanyzója pedig napelemmel működik. Illemhelyként pedig egy gödröt ás magának a telken. Kísérletével kapcsolatban azt mondta "meg akarom tapasztalni, hogy milyen az élet pénz nélkül a nyugati civilizációban." Mark Boyle hozzátette, hogy egy ideje már készül a próbatételre, de elismerte, hogy számos nehézséggel is szembesülhet.

A férfinak nem ez az első pénzmentes akciója. Korábban ugyanis azt tervezte, hogy egyetlen font kiadása nélkül jusson el Indiába. Akkor mindössze a franciaországi Calais-ig jutott, mivel szegényes franciatudásával nem tudta elmagyarázni küldetése célját, így inkább visszafordult.