Rekordméretű adventi koszorút készítettek Csengerben. A négy nap alatt összeállított koszorú átmérője több mint 11 méter, és a város főterén állították fel. Még soha nem készült ekkora adventi koszorú Magyarországon, de a csengeriek még nem döntötték el, hogy hivatalos Guiness-rekordként hitelesíttessék-e a monstrumot.

A koszorút, amelynek külső mérete 11,2 méter, belső mérete 8,5 méter, átlagos vastagsága 1 méter, magassága pedig 1,1 méter, szerdán kezdték el készíteni, és négy napig dolgoztak rajta a szabolcsi településen. Összesen 530 kiló lucfenyőt, 180 kiló ezüstfenyőt, 450 kiló selyemfenyőt, 200 kiló tuját, 81 kiló erdei fenyőt, 60 kiló csipkebogyó ágat, 80 kiló dróthuzalt és több mint 1 tonna szalmát használtak fel, arról azonban nincs hír, ügyeltek-e aggályosan a színösszeállítás dogmáira, vagy nagyvonalúan, az esztétika jegyében alkottak. Elsősorban helybeli óvodások, iskolások, tűzoltók és nyugdíjasok vettek részt a munkában. A koszorút református, görög- és római katolikus lelkészek is megáldották. Az első gyertyát a helyi református lelkész gyújtotta meg advent első vasárnapján.

Ez a legnagyobb adventi koszorú, amelyet eddig Magyarországon készítettek: a rekordot eddig egy 2006 decemberében készített szombathelyi koszorú tartotta, de annak külső mérete "mindössze" 7 méter volt . A csengeriek még nem döntötték el, hitelesíttetik-e rekordjukat a Guiness Rekordok Könyvében. (FH)