Karácsony napján a brooklyni New York Metodista Kórházban hunyt el a színésznő egyik örökbefogadott lánya, a vietnami születésű Lark Previn. A lányt Farrow Andre Previn nevű zeneszerző férjével adoptálta, és már tíz éve szenvedett valamilyen betegségben, melyről a család sosem nyilatkozott. A halál okát sem hozták nyilvánosságra, bár több forrás - például  a Daily Mail és a Wikipedia - információi szerint halála előtt AIDS következtében kialakult tüdőgyulladással kezelték. A 35 éves nőt élettársa és két tizenéves gyereke gyászolja.

Farrow az első hírességek közt volt, akik biológiai gyerekük mellé elkezdtek nehéz sorsú – sokszor egzotikus származású – gyerekeket adoptálni, ő összesen 11 árvát fogadott örökbe 4 biológiai gyermeke mellé.

A színésznő André Previn nevű zeneszerző férjével, a nyolcvanas években kezdte az örökbefogadásokat, majd Woody Allennel is folytatta ezt a gyakorlatot. A filmrendezővel való kapcsolata részben emiatt ért véget: viszony szövődött Soon Yi nevű, akkor 22 éves nevelt lánya és Allen közt. A rendező később elvette mostohalányát és közösen két gyereket fogadtak örökbe, Farrow pedig 2006-ban megbocsátott nekik.