Nyilvános bocsánatkérésre kényszerült Harry herceg, miután a legolvasottabb vasárnapi bulvárlap, a The News Of The World egy olyan videofelvételről számolt be, amelyen a királyi sarj "pakinak" hívja egyik katonatársát, egy másikat pedig a sértőnek számító, az arabokra használt "raghead (rongyfejű)" szóval illetett.

A 24 éves hercegről még 2006-ban készültek a vasárnapi lap internetes oldalán is megtalálható felvételek, amikor Harry kiképzési gyakorlatra ment katonatársaival Ciprusra. Miközben együtt várnak egy repülőtéren az indulásra, a herceg saját videokamerájával felvételeket készített, és ezeket ő maga kommentálja. Tisztán hallatszik, amint azt mondja: "van itt valaki?...Persze, paki barátunk, Ahmed." Aztán amikor a kamera felvételei váltanak, Harry már gyakorlaton van: ekkor csúszik ki a száján az arab emberek számára sértő "raghead (rongyfejű)" kifejezés, amely az általuk viselt fejkendőre utal.

A királyi család hivatalosan is bocsánatot kért egy közleményben, amelyben azt írják: Harry teljesen tisztában van a "paki" kifejezés sértő mivoltával, és borzasztóan sajnálja a történteket. Hozzáteszik: a "raghead" kifejezéssel pedig nem társát akarta illetni, hanem a tálib illetve iraki lázadókra gondolt, amikor kiejtette a száján. A videofelvétel négy évvel azután hozta nyilvánosságra a The News Of The World, hogy Harry először kavarodott hatalmas botrányba azzal, hogy egy jelmezbálon horogkeresztes karszalaggal kiegészített egyenruhában jelent meg. A brit esélyegyenlőségi szervezet azonban nem éri be egy bocsánatkéréssel: azt követelik, hogy a brit védelmi minisztérium indítson vizsgálatot az ügyben.