Lillo Brancatót ugyan másodfokon felmentették a gyilkosság vádja alól, fegyveres rablásban való bűnrészesség miatt azonban most tízévi börtönre ítélték – írja a BBC Online.

A Sopranos (itthon Maffiózók címen futó tévésorozat) második évadában Matt Bevilacqua szerepét alakító színész 2005-ben, ex-apósával közösen tört be egy lakásba, ahol egy szolgálaton kívüli rendőr rajtuk ütött, ezért lelőtték. Társát, aki lelőtte a rendőrt, már 2008 októberében életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték; Brancato azért úszta meg a bűnrészességet, mert arról se volt tudomása, hogy a másiknál egyáltalán van fegyver. A 32 éves színész elmondta: akkoriban súlyos heroinfüggő volt, és elvonási tüneteinek enyhítésére akarta ellopni a feltört lakás tulajdonosának gyógyszereit.

A színész a bíróságon erősen bizonygatta a bírónak, miért volna olyan fontos, hogy őt ne olyan nagyon csukják le, mint életfogytiglanra ítélt társát: „Nem csak arra gondolok, hogy újraéleszthetném a színészi karrierem, ennél sokkal többről van szó. Arról, hogy jó fiú, testvér, barát és állampolgár legyek ismét”. Martin Marcus bírót azonban nem hatotta meg: „Sajnos nem tudom figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy a rablás miatt egy bátor fiatal rendőr életét vesztette”. A bíró szerint Brancato sorsa „a jószerencse és az eltékozolt lehetőségek szomorú története”. Brancatonak nem a Sopranos volt az első nagy dobása: még az 1993-as Bronxi mesében futott be, melyben a Robert De Niro alakította buszsofőr fiát játszotta.