Katy Perry amerikai popénekesnő volt a francia NRJ rádió dalversenyének egyik díjazottja, egy díjat viszont - amely Rihannát illette meg - tévedésből adtak át neki - számolt be róla az MTI.

A dalversenyen ezúttal tizedik alkalommal hirdettek győzteseket szombaton este Cannes-ban. A nyertesek között volt - francia előadók mellett - Britney Spears és Enrique Iglesias, és Mylene Farmer francia énekesnő is ismét kapott egy díjat, amivel az eddigi díjkiosztók listavezetője lett: összesen nyolc ilyen van már neki.

A tévedés tárgyát Katy Perry I Kissed a Girl című dala képezte, amelyet első nekifutásra tévesen ismertek el az év nemzetközi slágerének díjával. A kisvártatva bejelentett helyesbítés után a díjat Rihannának ítélték Disturbia című daláért. A szavazatszámlálás során történt a baki, de Katy Perry azért mégis kapott egy díjat: a One of The Boys lemezéért átvehette az év legjobb nemzetközi albumáért járó trófeát.

Az NRJ díjait a rádióhallgatók véleménye alapján osztják ki a dél-franciaországi üdülővárosban. A gála egyik hősét, Mylene Farmert a legjobb francia nyelvű albumért díjazták a hallgatók. Az év legjobb külföldi énekesnője Britney Spears, legjobb külföldi énekese Enrique Iglesias, a legjobb külföldi együttes a Pussycat Dolls a hallgatók véleménye szerint. Különdíjat kapott a Coldplay együttes, amelynek frontembere, Chris Martin szólóban énekelt. Az este folyamán fellépett Akon, Seal és Duffy is.