A színésznő és rendező férje, Sam Mendes soha nem ugyanazzal a repülőjárattal utaznak, mert nem akarják, hogy egy baleset esetén gyerekeik teljesen árván maradjanak – írja a Daily Mail. Mindkettejüknek voltak már ugyanis olyan ijesztő repülési élményeik, ami miatt nem szeretnek kockáztatni. Mendes például 2001. szeptember 11-én eredetileg épp azzal az American Airlines-járattal utazott volna Washingtonból Los Angelesbe, amelyet a terroristák eltérítettek, és a Pentagonra zuhant. Csak egy véletlenen múlott, hogy Mendes az utolsó pillanatban egy későbbi gépre íratta át a foglalását, így ő nem volt a gépen.

A repülési stresszből Winsletnek is kijutott, ő 2001 októberében épp előző házasságából született Mia lányával repült épp Londonból Dallasba, amikor egy utastársa felállt, kijelentette, hogy ő egy iszlám terrorista, majd ordítani kezdett: „Mind meg fogunk halni!”. A pilóta azonnal letette a gépet Torontóban, ahol kiderült, hogy a férfi persze nem iszlám terrorista, de pánikkeltésért letartóztatták, Winslet pedig azóta is utál repülni. Szóvivőjük nemrég árulta el: „Amikor csak lehetséges, Kate és Sam jobb szeretnek nem ugyanazon a gépen utazni. Ez persze nem mindig oldható meg, de nyilvánvaló, a gyerekekkel kapcsolatos okokból amikor csak lehet, külön utaznak”.

Winslet és Mendes 2003-ban házasodott össze, egy Joe nevű közös gyerekük van. A pár jelenleg New Yorkban él, de gyakran repülnek Angliába is, ahol Gloucestershire-ben van vidéki házuk. Most bemutatott, Revolutionary Road című filmjük az első közös produkciójuk, Mendes saját bevallása szerint itt először szembesült a ténnyel, milyen az, mikor neje jóreggelt helyett már az ágyban belevág az aznapi jelenetek megvitatásába.