A popdalok és a tévésorozatok zenéi immár jóval népszerűbbek temetéseken, mint a hagyományos egyházi énekek Nagy-Britanniában - fedte fel egy szigetországi felmérés.
Külön érdekesség, hogy vidám kompozíciók is felkerültek a toplistára, így például az immár csak néhai Benny Hill Show zenéje - amely a kergetőzős burleszkjeleneteknél szól -, vagy az abszurd humorú Monty Python társulat Brian élete című, az ókori Római birodalomban játszódó filmjéből az Always Look on the Bright Side of Life (Mindig az élet napos oldalát nézd), melyet a keresztre feszítettek énekelnek lelkes kórusban a "fináléban".

A felmérés 30 ezer temetésre terjedt ki, és kiderítette, hogy a hagyományos egyházi énekek hányada már csak 35 százalékos. A lelkészek nem mindig hajlandók eleget tenni a zenei kéréseknek, tízből egyet elutasítanak, ilyen például az AC/DC hardrockcsapattól a Highway to Hell (Autópálya a pokolba). A temetési slágerlistát Frank Sinatra vezeti a My Wayjel - adta hírül az Ananova brit hírügynökség alapján az MTI.