Az amerikai műsorvezető Susan Boyle-nak, a Britain’s Got Talent adásában feltűnt énekesnőnek öltözve lépett fel csütörtök este showjában.

Az amerikai műsorvezető Susan Boyle-nak, a Britain’s Got Talent adásában feltűnt énekesnőnek öltözve lépett fel csütörtök este showjában. Az 58 éves Lenónak a – Daily Mail szerint ijesztően - meggyőző alakításhoz mindössze egy parókára és egy női ruhára volt szüksége, a kiszeltündei szemöldök mindkettejük esetében gyári adottság. Leno azt is elképzelhetőnek tartja, hogy akár vérségi kötelék is lehet közte és Boyle közt: „A mamám Skócia ugyanazon részéből származik. Szerintem rokonok vagyunk. Nem vették észre a hasonlóságot, mikor először látták énekelni?!” – tette fel a kérdést közönségének önmagát is könnyekig megható előadása után. De viccelt.

A 47 éves angol Boyle a YouTube – és Demi Moore könnyei – révén lett világszenzáció, miután az angol tehetségkutató műsorban elénekelte a Nyomorultak című musical egyik dalát, és ezt azóta már több mint 30 millióan nézték meg a neten. Az óriási siker eredményeként a hirtelen internet-celebritássá vált egykori munkanélküli asszony azóta nem győzi fogadni az interjú- és tévéshow-megkereséseket, nem csak hazájában, de Amerikában is. Oprah Winfrey már foglalt nála időpontot, a Larry King Live-ban szintén feltűnik majd, és az Entertainment Tonight is ráugrott már.

A skóciai West Lothian-beli Blackburnből származó asszony ott követte el a hibát, hogy egyszerű vidékinéni-külsejének ellentmondó hangi adottságai mellett még őszinte is volt: elárulta, őt még soha nem érintette férfi, és reméli, ha már egyszer híres lett, talán a szerelem is rátalál. Erre válaszul természetesen azonnal megkapta az egymillió dolláros pornófilm-ajánlatot.

Boyle múlt szombaton tűnt fel a Britain’s Got Talent adásában, sikere nyomán azóta komoly rajongótábora szerveződött: több rajongói oldala van a Facebookon, létezik már Wikipedia-oldala, és Boyle-jelenség címszóval már komoly vitakurzusok tárgya.