Az énekesnő által kiszemelt malawi kislány, Mercy James édesapja nem rajongója az extrém divatnak, és a Madonna által a Metropolitan Museum of Art hétfői rendezvényén viselt ruhát látva úgy érzi, "fogalma sincs, ez a nő hogy képzeli, hogy ő akar az én Mercym anyja lenni".

A férfi a Sunnak magyarázta el az öltözködés és anyaság összefüggéseit az énekesnő fenekét épphogy takaró, combtőig érő dominacsizmával és nyuszifülszerű hajdísszel kiegészített Vuitton-ruhája kapcsán.

"Ez nem illik egy 50 éves nőhöz. Egy ilyen cuccot egy tinilány is szégyenkezve venne fel. Egy nő igenis legyen példakép a lányai számára, de milyen erkölcsei lehetnek egy olyan 50 éves nőnek, aki hagyja, hogy kilógjon a segge a ruhájából, és így mutatkozik a gyerekei előtt?! Nem akarok ilyen erkölcstelen személyt a kislányom mellé" - véli a szerető édesapa, aki egyébként még soha nem találkozott az ő Mercyjével, de amikor kiderült, hogy Madonna vinné, azért ő is gyorsan teljes gyámságot kért.

Madonna elsőfokon elbukta a kislány örökbefogadását, részben azért, mert nem malawi lakos, részben pedig azért, mert az ottani hatóságok nem támogatják, hogy egyedülálló nőknek adjanak ki gyereket. Az énekesnő azonban Chuck Norrisként küzd: ha holmi családjogi törvény áll közé és a kinézett egzotikusgyereke közé, akkor megváltoztatja a törvényt. Egy ismerőse szerint arra készül, hogy ha megint nem sikerülne megszereznie a kislányt, kampányt indít azért, hogy egyedülálló nőknek is legyen joguk örökbefogadni: "Azzal érvel, ha egyszer szeretetet akarsz adni valakinek, akkor ne legyen kizáró ok az a tény, hogy hajadon, özvegy vagy elvált vagy".

A következő tárgyalás hétfőn esedékes, a döntés két héten belül várható.