A királyi trónon marháskodó testőrök után újabb botrány rázta meg az angol királyi ház lelkivilágát: ezer brit fontot (318 ezer forint) fizetett két, magát gazdag üzletembernek kiadó újságíró II. Erzsébet brit uralkodó egyik sofőrjének, hogy egyikük beülhessen a királynőt szállító Bentley típusú autóba. Az eset a biztonsági előírások súlyos áthágásának minősül - számolt be a brit News Of The World című, vasárnap megjelenő bulvárlap.

Az újság szerint a két férfi azt mondta: gazdag, közel-keleti, gazdag üzletemberek, és úgy jutottak be a Buckingham Palotába, hogy át sem kutatták őket, és le sem ellenőrizték személyazonosságukat, pedig még el is sétáltak egy biztonsági őr előtt. Ráadásul a királynő is a palotában volt pénteken, amikor az incidens történt. A sofőr egyébként megmutatta az ál-üzletembereknek az uralkodó saját autóját is, egy 2005-ös Daimler V8-ast, amelynek alját II. Erzsébet miatt magasították meg, mert a királynőnek rövid lábai vannak. Az újságírók megnézhették Anna hercegnő zöld Bentley-jét is.

A Buckingham Palota szóvivője szerint "minden ügyet, amely a biztonsági előírások megsértésének számít, kivizsgálnak."

Nem ez volt az első eset, hogy a Buckingham Palota biztonsági előírásait megsértették: 2003-ban egy újságíró juthatott be a királynő londoni rezidenciájába úgy, hogy inasnak adta ki magát. Így bemehetett abban a hálószobába is, ahol George Bush akkori amerikai elnök szállt meg feleségével együtt angliai látogatásukkor. 2004-ben a királynő nyári rezidenciáján, a Windsor-kastélyba két újságíró becsempészett egy bombának látszó tárgyat, néhány nappal Károly herceg és Camilla Parker-Bowles esküvője előtt. Idén áprilisban pedig kiderült, a Királyi Testőrség tagjai munkaidőben pornóújságokat csereberélnek, vicces pózokban fotózzák egymást a királyi trónon, sőt még a lábukat is felteszik. (FH-Velvet)