Danny Boyle brit színház- és filmrendező mentőakciót indított filmje, a Gettó milliomos hajléktalanná vált gyereksztárjainak elhelyezésére.
ledozerolas

Danny Boyle brit színház- és filmrendező mentőakciót indított filmje,
a Gettómilliomos hajléktalanná vált gyereksztárjainak elhelyezésére. Az egyik főszereplő, a tízéves Azharuddin Mohammed Ismail május közepén vesztette el otthonát, miután családjuk kunyhóját ledózerolta a Brihanmumbai Önkormányzat. A gyerek Latikát alakító 9 éves Rubina Ali ugyanígy fedél nélkül maradt, miután néhány nappal
később az útépítő munkások lerombolták a házukat.

A városi hatóságok megígérték, hogy az érintett szegényeknek még a júniusi monszun előtt találnak szállást. Azharuddin és Rubina családjának már februárban, a film sikere után is ígértek lakást, de elhelyezésük az ottani választások miatt azóta is várat magára. A Gettó milliomos producerei április elején bejelentették, hogy 500.000 fontot adományoznak nekik egy nemzetközi szervezeten keresztül, továbbá egészségügyi ellátást és oktatást is terveznek bevezetni a mumbai-i szegény gyerekek részére. Boyle azonban aggódik amiatt, hogy Azhar és Rubina sorsa a film világsikere ellenére is kicsúszik a kezük közül, és úgy döntött, személyesen keres a gyerekek számára új otthont.