Ideiglenes gyámnak jelölte ki Michael Jackson anyját a Los Angeles-i bíróság hétfőn. A 79 éves Katherine Jackson a nap folyamán nyújtott be keresetet a múlt csütörtökön elhunyt popsztár három gyerekének végleges felügyeleti jogára. Mitchell L. Beckloff bíró hétfőn jóváhagyta, hogy a Jacko halála óta a nagymamánál lévő három gyerek, a 12 éves Prince Michael, a 11 éves Paris és a hét éves Prince Michael II. az idős asszony felügyelete alatt maradjon augusztus 3-ig, amikor az első meghallgatást tartja a kijelölt bíróság a végleges elhelyezésről. Az MTI információi szerint az ügyhöz közel álló, meg nem nevezett források úgy tudják, Katherine Jackson hétfőn egy újabb beadványban az elhunyt fia vagyona feletti rendelkezés jogát is kérvényezte a sztár hagyatékának védelmében.

Deborah Rowe, a popsztár két idősebb gyerekének biológiai anyja hivatalosan még nem szólalt meg. Ügyvédjén keresztül csak annyit üzent szombaton, hogy Jackson halála megrendítette és együtt érez a családdal. Bár a News Of The World hétfői számában interjút közölt Rowe-val, aki ebben azt nyilatkozta, nem kívánja elperelni a gyerekeket, sőt, azok apja nem is Jacko, hanem ismeretlen donor, ügyvédje később hivatalos közleményben teljes kitalációnak minősítette a lap kreatív írásművét. "Ez az interjú el se hangzott, az egész színtiszta koholmány" - szögezte le a nő jogi képviselője, Marta Almli a RadarOnline-nak.

Deborah Rowe 1996-ban ment hozzá Michael Jacksonhoz, három évvel később azonban elváltak. Az asszony ekkor - tisztes kifizetésért cserébe - lemondott szülői jogairól, bár 2003-ban megpróbált gyerekei közelébe jutni. Ő és Jacko 2006-ban egyezséget kötöttek, de ennek részletei egyelőre nem ismertek. Elemzők szerint Rowe most jó eséllyel kérhetné két gyerekének felügyeleti jogát, hiszen ő az egyetlen élő vérszerinti szülő.