Teljes mértékben visszafizeti a jegyek árát, beleértve a jegyekhez esetleg megvett, egyéb szolgáltatások árát is a Michael Jackson koncertjeit szervező londoni cég. Ezt az AEG Live jelentette be kedden. A "This Is It" nevű turné 50 koncertből álló sorozatát a londoni O2 arénában tartotta volna meg a popsztár. Brit médiajelentések szerint már 750 ezer jegyet adtak el világszerte, és a szervezők 50 millió fontot - átszámítva csaknem 16 és fél milliárd forintot - kasszíroztak. A legtöbb jegyet 50 és 75 font közötti áron kínálták - írja a Független Hírügynökség.

Az AEG Live keddi közleménye szerint július 1-én már részleteket lehet olvasni a visszafizetésről a Michael Jackson honlapján. A cég közölte: a rajongónak, akik a jegyet emléktárgyként akarják megtartani, lehetőségük van arra, hogy annak egy hiteles darabját igazolószelvényként küldjék vissza és ez esetben is megkapják a pénzt. A koncertsorozatra akkora volt az érdeklődés, hogy az eBay aukciós honlapon szinte az egekbe szökött a licit, akár 1500 fontot is adtak volna egy jegyért a lelkes Jacko-hívek.

Az AEG-t akár a csődbe is viheti a visszafizetés, illetve az egyéb profit elmaradása. A cég abban reménykedik, hogy valamiképpen visszaszerzi annak a 10 millió fontnak a nagyobb részét, amit már elköltöttek az előadások előkészítésére. A Times brit lap szerint a koncertsorozatra leszerződött biztosítóknak egy körülbelül 50 millió fontos számlával kell majd szembesülniük. Ez az összeg azonban a töredéke annak a veszteségnek, ami abból adódik, hogy 50 koncert marad el és hónapokig üres lesz a 27 ezres befogadóképességű londoni aréna. A Times szerint a teljes veszteség elérheti a 300 millió fontot.

Az AEG Live elnöke, Randy Phillips korábban azt állította, hogy cége 23 koncertnapra biztosította magát, és tárgyalnak a további napok biztosításáról is. Mondta ezt akkor, amikor már hírek keringtek arról, hogy Jackson egészségi állapotával bajok vannak. Ezután jelentette ki Phillips, hogy "Jackson fantasztikus formában van".