Számos európai és tengeren túli várost követően az ősz elején Kijevben rendezik meg Ukrajna első zombi-fesztiválját - adta hírül szerdán a Komszomolszkaja Pravda. A polgárpukkasztásra szánt esemény a rendezők szerint mindenképpen békés jellegű lesz.

Az élő holtakká sminkelt és beöltözött részvevőket a felvonulás szervezői szeptember 12-én délre várják az ország és a világ bármelyik sarkából az egyetemi metróállomáshoz. A rémisztő menet átvonul majd a belvárosba, ahol számos "horrorisztikusan szórakoztató" rendezvény és koncert riogatja majd az ukrán főváros lakóit és vendégeit. A rendezők arra kérik a leendő résztvevőket, hogy jelmezük minél hitelesebb legyen, de miközben "jó étvággyal fogyasztják az agyvelőket", lehetőleg ne szemeteljenek, és tartsák be az elemi közlekedési szabályokat.

Legutóbb - június közepén - Frankfurt adott otthont a Németországban már hagyományossá vált zombi-parádénak. Az első ilyen jellegű eseményt egyébként az egyesült államokbeli Sacramentóban rendezték meg, még 2001-ben.