A nyilvánosság segítségét kérte hétfőn az ausztrál rendőrség és Caims városának elöljárói, hogy megtalálják azokat a csínytevőket, akik egy nyilvános illemhely ülődeszkájához ragasztottak a hétvégén egy férfit - írta a Független Hírügynökség.

Az 58 éves férfivel szombaton történt a kínos eset: a város egyik bevásárlóközpontjában használta a mellékhelyiséget, ám dolga végeztével azzal szembesült, hogy nem tud felállni a helyéről. A férfit sem a segítségére siető vásárlók, sem a helyszínre riasztott rendőrség nem tudta kiszabadítani, így végül mentőt hívtak, és kórházba szállították - természetesen deszkástól. Az egészségügyi intézményben végül kiszabadult szorult helyzetéből, igaz, nem könnyen: a férfiről ipari oldószer segítségével sikerült leválasztani a nem kívánt újabb testrészt.

Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség, és egyben arra kérte a város lakóit, hogy ha információval rendelkeznek a csíny elkövetőiről, jelentkezzenek a hatóságnál. Az esettel kapcsolatban a rendőrség mellé állt a város elöljárósága is, "beteg viccként" jellemezve a ragasztós tréfát. "Felháborító, hogy egy úriembernek ilyesmin kelljen keresztülmennie csak azért, mert valaki azt gondolja, hogy ez mulatságos. Ez egy beteg vicc" - mondta a városi tanács biztonsági ügyekben illetékes bizottságának vezetője. Di Forsyth hozzátette: reményei szerint a város lakói is felháborodnak ezen az "elég veszélyes tréfán", és segítségükkel megtalálják az elkövetőket.