A 44 éves színésznő a FemaleFirst-nek elmondta, olyannyira elfoglalt, hogy nincs igazából ideje edzeni, így inkább megpróbálja az öltözködésével eltakarni esetleges hiányosságait. "Lehetetlen még edzeni is egy kis gyerek mellett. Keljek ötkor, menjek le edzeni és utána legyek otthon hatra? Képtelenség. Így inkább inkább feketébe öltözöm. Kényelmes is, meg amúgy is jó érzés."

Bellucci hozzáteszi, hogy egy szerep kedvéért bármikor képes fogyni pár kilót, ilyenkor keveset eszik. "Sok húst meg halat eszem, attól rögtön ledobok pár kilót. Persze azt jobban szeretem, ha hízni kell a szerepért."

A színésznőnek szépségtippjei se nagyon vannak, szerinte el kell fogadni a hibáinkat és a külsőnkkel is ki kell békülni. "A szépség belülről fakad. Ha nem vagy jóban magaddal, az meglátszik a külsődön. Ez különösen vonatkozik az érettebb korosztályra" - nyilatkozta a brit You magazinnak. - "Például imádom a rúzsokat, van belőle egy csomó, inkább pasztellszínekben. Egyszer erősebb vörösre festettem a számat, és erről rögtön az anyám, meg a nagyanyám jutott az eszembe, akik még idősen sem felejtették el kirúzsozni magukat templomba menet. Én is így szeretnék megöregedni."