Több ezer rajongó gyűlt össze helyi idő szerint szombat késő délután New Yorkban, egy brooklyni parkban, hogy közösen ünnepeljék meg aközelmúltban elhunyt popsztár, Michael Jackson 51. születésnapját.

A Prospect Parkban megrendezett születésnapi parti házigazdája Spike Lee fekete bőrű filmrendező volt, aki 1996-ban két Jackson-videoklip elkészítésében is közreműködött.

Mexikó fővárosában összesen 13 107 mexikói Michael Jackson-rajongó táncolt egyidejűleg a hét végén a Thriller című dalra: teljesítményükkel bekerültek a világrekordokat számon tartó Guinness-könyvbe. A mexikói fővárosban megtartott rendezvényen a táncolókon kívül több tízezren vettek részt a popsztárra emlékezve.

A mexikóvárosival egy időben Barcelonában is megpróbálkoztak csúcsfelállítással, de a spanyol városban csupán 697 jelentkező akadt. A Thrillerre együtt táncolók rekordját korábban a Collage of William and Mary diákjai tartották, akik májusban adták elő a számot 242 táncossal. 2008-ban pedig egy brit középiskoláé volt még arekord 147 résztvevővel. (MTI)