A Sex Pistols egykori Johnny Rottenje, John Lydon 1978-ban Public Image Ltd néven rakott össze új bandát magának, de 1992. óta nem adtak több életjelet. Most azonban bejelentették: decemberben angol turné – írja a BBC Online. Lyndon azt ígéri, új számok is lesznek, szóval nem biztos, hogy megáll ennyinél.

Lydon elmondta, apja 2008-as halála és testvére tavalyi rákbetegsége indította arra, hogy újra zenéljen. „Nagyon durva időszak volt ez számomra érzelmileg, és egyre többet hallgattam a Death Disco című számunkat, amit az anyám haldoklása ihletett”. A PiL-t annak idején azért hozta össze, mert úgy érezte, a Pistols után „még maradt mondanivalóm”, a decemberi turné a zenekar Metal Box című, második albumának harmincéves évfordulóját köszönti.

A turné Birminghamben indul december 15-én, a weboldaluk szerint egyelőre Leeds, Glasgow, Manchester és London a következő állomások, de a lista még bővülhet. Lyndon előre figyelmezteti a rajongókat: minden előzetes elvárásukat szándékában áll megcáfolni a koncerteken, valamint hogy jobb, ha felkészülnek rá, hogy pár új számot is elsütnek a bevált régiek közt. A PiL-t – melynek pályafutása alatt is csak az alapító Lydon volt az egyetlen fix tagja – ezúttal a Slits dobosa, Bruce Smith, a The Damned gitárosa, Lu Edmonds és egy Scott Firth nevű basszusgitáros alkotják majd.