Pápua Új-Guinea rendőrsége keresőakciót indított egy követőeivel együtt meztelenül menekülő szektavezér elfogására - írja a Független Hírügynökség. A szekta vezetője nyilvános szexre vette rá követőit, azt állítva, hogy a banánhozam tízszeresére fog nőni minden egyes alkalommal, amikor közterületen közösülnek. Elfogása esetén letartóztatás vár a férfira, akit illegális szexuális aktusok, és megfélelmlítés miatt keresnek a szigetországban.

A hatóságokat a szekta központjául szolgáló, harmincfős falu egyik lakója értesítette, akit, mivel nem volt hajlandó részt venni a szekta tevékenységében, négy hónapig a kunyhójában tartottak fogva, de sikerült megszöknie. A férfi elmondása szerint a szektatagok egész nap meztelnül járkáltak, és szégyenkezés nélkül szexeltek mindenhol, valamint fenyegetésekkel kényszerítették nyilvános szexre azokat, akik visszakoztak.

A rendőrség öt embere a hétvégén érkezett meg a faluba, hogy kikérdezzék és letartóztassák a szekta vezérét. A rendőrök azonban hiába vették körbe a férfi kunyhóját, a meztelen szektavezérnek, és nyolc, szintén ruhátlan követőjének sikerült bemenekülniük a közeli bozótosba, és eltűntek.