Nyilvánosságra hozta gyógyszerfüggősége miatti elvonókúráját Burt Reynolds színész, hogy példájával segíthessen másokon. Erik Kritzer, a színész ügynöke azt is megerősítette, a sztár már eltávozott arról a floridai rehabilitációs klinikáról, ahol gyógyszerfüggőség miatt kezelték. "Hátműtétét követően pokoli kínjai voltak. Egy idő múlva azonban rádöbbent, hogy a felírt fájdalomcsillapító rabja lett. Azért vállalata az elvonókúrát, hogy ismét ura legyen önmagának" - mondta az ügynök.
Reynolds bízik abban, hogy példája másokat is ráébreszthet: néha túl nehéz az embernek egyedül megoldania problémáját, külső segítséghez kell hát folyamodnia. A 73 esztendős színész a nyolcvanas években egyszer már sikeresen kilábalt a gyógyszerfüggőségből, akkor törött álkapcsa miatt szokott rá egy altatóra.

Reynolds számos akciófilm és vígjáték sztárja volt több mint négy évtizedes pályafutása során. A Boogey Nights című filmben nyújtott alakításáért Arany Glóbusz-díjat kapott, és Oscarra is jelölték 1998-ban. (MTI)