James May, a Top Gear műsorvezetője új BBC-s műsora, a Toy Stories keretében önkéntesek segítségével épített életnagyságú, kétszintes házat LEGO-kockákból, most pedig csalódottan tapasztalja, hogy senkinek sem kell, pedig ingyen elvihető.

A műsorvezető a Surrey-ben lévő Denbyben építette fel a kétszintes házat a LEGO-tól kapott 3,3 millió kockából, és bár először úgy volt, hogy a windsori Legoland átveszi az épületet, a cég visszalépett, mivel arra jutottak, túlságosan drága volna az átszállítása. Mivel azonban az épület felállítására a helyi borgazdaság biztosított területet, most pedig a szüret közeledtével útban van nekik, ha kedd reggel 8-ig nem akad jelentkező az elszállítására, még a szétszedésével sem fáradnak, láncfűrésszel aprítják fel – írja a Daily Mail, képeken is bemutatva a világ legkényelmetlenebb ágyát, a működőképes mosogatót, vécét és zuhanyzót, a kockákból összelegózott papucsot és kenyérpirítót, valamint a házhoz szintén járó, erősen pixeles macskát.

„Lerombolni mindenképp a lehető legrosszabb megoldás volna, és összetörném vele annak a több mint ezer embernek a szívét, akik éjt nappallá téve dolgoztak rajta velem” – véli May, aki most művészeti galéria, gyerekmekotthon, vagy egy gazdag magángyűjtő jelentkezését várja. Az új tulajdonos mindenesetre ne számítson rá, hogy anyagi hasznot húzhat majd a házból: ki nem állíthatja, legalábbis pénzért - mivel minden LEGO-kockából készült látványosság jogdíja a LEGO-t illeti -, és kockákra bontva is csak jótékonysági célra értékesítheti.