Bár voltak új arcok a nyertesek között, nem okozott túl sok meglepetést az amerikai úgynevezett televíziós Oscar-díjak kiosztása: idén is a Reklámőrültek és A stúdió lett a legjobb tévésorozat a dráma, illetve vígjáték kategóriában. A tévécsatornák közül pedig – mint általában – az HBO gyűjtötte be a legtöbb trófeát. Először vehette kezébe a legjobb tévészínészeknek járó Emmy-szobrot többek között Toni Collette, Jon Cryer és Kristin Chenoweth. A hatalom hálójában című drámai sorozatból Glenn Close, A stúdió című vígjátékból pedig a lányát néha disznónak nevező Alec Baldwin tudott duplázni: mindketten másodszor kaptak alakításukért Emmyt.

A tévécsatornák versenyében vasárnap ismét az HBO gyűjtötte be a legtöbb elismerést, 21 díjjal vezetve a mezőnyt. Az NBC a tavalyi 10 Emmy után összesen 16 díjjal távozott a gáláról. Az ABC 11 szobrot, a Fox tízet, a CBS és a PBS pedig egyaránt nyolcat vihetett haza tévéműsoraiért. A kábeltévék között sem csak az HBO számára termett babér, a Showtime hat díjat nyert - az egyiket az említett Tony Collette kapta a legjobb vígjátékbeli színésznő kategóriájában.

Az AMC a Reklámőrültekkel és a Breaking Baddel szedett össze öt Emmyt. A Comedy Central három, az FX pedig két díjjal távozott. Bryan Cranston - aki a Breaking Bad című sorozatban nyújtott játékával szintén másodszor harcolta ki magának az Emmyt. A valóságshow és valóságshow-műsorvezető kategóriában szintén a tavalyi nyertesek kapták a díjat. A legjobb show az Amazing Race lett, míg a legjobb házigazda a Survivor vezetője, Jeff Probst.