Madonna szerelmes volt belé, ő viszont inkább Diana hercegnővel randevúzott volna - derül ki egy most előkerült, nyolc évvel ezelőtti Michael Jackson interjúból. Az énekessel anno egy közeli barátja, az Oxfordi Egyetemen tevékenykedő Shmuley Boteach rabbi készített összesen több mint harminc órányi interjút.

A beszélgetések rögzítéséhez és közléséhez az Jackson is hozzájárult, de a felvételek bizonyos személyes nézeteltérések, majd Jackson gyermekmolesztálási pere miatt csak most kerültek nyilvánosságra. Az MTI a The Sun cikkét idézve beszámol arról, hogy Jackson az interjú tanúsága szerint nem hitt az ember eredendő gonoszságában, és meggyőződése volt, hogy még Adolf Hitler lelkére is tudott volna hatni.

Elmondta azt is, hogy szeretett volna randizni Diana hercegnővel, mert nagyon különleges lénynek tartotta. Egyébként Elizabeth Taylorral is fontolgatta a randevút, annak ellenére, hogy a színésznő 27 évvel idősebb volt nála. Emellett Jacksonnak meggyőződése volt, hogy Madonna reménytelenül szerelmes belé, ő azonban egyáltalán nem tartotta szexisnek az énekesnőt.