Megoldódott az istállói villanykapcsolgatás rejtélye egy kínai családban, miután kiderült, hogy nem a família tagjai feledékenyek, hanem a bivalyuk okos.

A családfő és felesége öt év óta egymást hibáztatta, amiért nagyon gyakran égve maradt az istállóban a lámpa. A viták is gyakoriak voltak és hevesek, mígnem a gazda úgy döntött, a végére jár, illetve hever a dolognak. Nemrégiben egy este az istállóban feküdt le - villanyoltás után persze - és lesből figyelt a sötétben. Kiderült, hogy a bivaly kapcsolta fel a lámpát a fogait használva.

A gazda alig akart hinni a szemének, de kénytelen volt. Némi megfigyelés eredményeként kiderült, hogy a bivaly le is kapcsolgatja a lámpát. Fel azért, mert éhes vagy szomjas, és jobb szeret világosban étkezni és inni, le meg azért, mert jobb szeret sötétben aludni. Összességében azért többször kapcsolta fel, mint le a villanyt, ezért találták reggelente égve a háziak. A bivaly immár sztár lett, a kínai tévében is szerepelt. Gazdáival már azt is lámpagyújtással tudatja, ha üres jászola.

A gazda egyébként némi pénzre is szert tett bivalya révén. Egy hitetlenkedő falubelijéveal fogadott tíz jüanba bivalyos villanykapcsolásonként. Aznap éjjel a paraszt 50 jüant nyert, az állat ötször kapcsolta fel és le a lámpát - adta hírül a Wuhan Evening News nyomán az MTI.