A 444 kilós britoni férfinek életmentő műtétre volna szüksége, csakhogy nem is olyan egyszerű elszállítani a kórháztól 240 kilométerre lévő otthonából, így kénytelenek egy speciális helikoptert, egy RAF Chinook-ot hívni a számára írja a Dailymail. Paul Masonnak sürgősen le kell adnia néhány kilót, természetesen ez ennél a súlynál már csak orvosi felügyelettel, műtéttel oldható meg. Csakhogy a műtétet csak a nyugat-sussexi Chichesterben tudják elvégezni, ő pedig Ipswichben lakik. Bár az egészségügyi szervezetnek van helikoptere a túlsúlyos emberek szállítására most mégsem biztos, hogy ez alkalmazható a negyvennyolc éves Mason esetében is, ezért tervezik bevetni a katonai helikoptert, ami képes ekkora súly mozgatására. Masont többféle módszerrel is próbálták lefogyasztani sikertelenül, most már teljesen mozgásképtelen egy bungallóban lakik, aminek 121 centi széles a bejárata. természetesen a férfit valahogy el kell szállítani a helikopterig is, ehhez szintén egy speciális tolószékre lesz szüksége. Mason, aki korábban mérnök volt ételfüggésben szenved, korábban naponta három emberre való ételmennyiséget evett meg, olyan húszezer bevitt kalóriával. Csak összehasonlítás végett a normál szükséglete egy felnőttnek 2000 kalória naponta.

Már 393 kiló körül járt, amikor rájött, hogy le kéne fogynia, ám ez nem sikerült, csak tovább növelte súlyát. 2002-ben a sérvműtétjéhez villás targoncával kellett elszállítani, mivel a tűzoltók nem tudták kiemelni a házából, ahol akkor még az özvegy édesanyjával lakott. Végül az ablakát kellett kivágni, hogy valahogyan kiemeljék.

Édesanyja azóta meghalt, és ő egy bungalóba költözött, ám beszélni nem hajlandó a sajtóval. A szállítási költsége a St Richard's kórházba több ezer font körül mozog, amit az NHS Suffolk egészségbiztosító kénytelen állni, akik persze még keresik az alternatív megoldásokat a katonai helikopter elkerülésére.

A világ legnehezebb embere sokáig az amerikai John Minnoch volt, aki 636 kilónál akasztotta ki a mérleget. 1983-ban halt meg 42 évesen. Őt az 596 kilós mexikói Manuel Uribe követte, aki viszont csodálatos módon, betartva a napi 2000 kalória bevitelt megszabadul súlyának felétől és tavaly megnősült.