Jótékonysági célokra az ENSZ békeprogramjának ajánlja John Lennon Give Peace a Chance című, újra kiadott dalának értékesítéséből származó bevételeket Yoko Ono és Lennon két fia. A híres dal negyven évvel 1969-es megjelenése után digitalizált, felújított változatban jelenik meg. A vietnami háború elleni tiltakozás jegyében született klasszikust az iTunes oldaláról letöltve érhetik el a rajongók kedd óta.

A család döntése szerint a december 31-ig tartó időszakból származó bevételekkel az ENSZ békét előmozdító programját támogatják. A program révén jelenleg négy országban, Sierra Leonéban, Burundiban, a Közép-afrikai Köztársaságban, valamint a Guinea-bissaui Köztársaságban próbálják meg a súlyos konfliktusok után előmozdítani a békét.

"Olyan időket élünk, amikor egyre inkább ráébredünk arra, hogy valamit tenni kell a világbéke megteremtésére, legyen az bármilyen apró lépés" - mondta a 76 éves Yoko Ono. Ono és John Lennon nászútjuk idején, híres - ágyban töltött - tiltakozásuk alatt írták a dalt, amely azóta a világ egyik leghíresebb békehimnusza lett. (MTI)