Lemondott címéről pénteken Miss Anglia, aki saját állítása szerint azért adta vissza a júliusban elnyert koronát, hogy nyugodtan küzdhessen nevének tisztázásáért, miután egy manchesteri szórakozóhelyen ököllel arcba vágta egyik riválisát, a 24 éves Sara Beverley Jonest. A brit sajtó szerint Rachel Christie-t a verseny szervezői beszélték rá arra, hogy mondjon le a címéről a kínos incidens miatt.

Rachel Christie, aki az egykori 100 méteres brit futó olimpiai bajnok, Linford Christie unokahúga és maga is atletizál, Miss Manchesterrel szólalkozott össze a mulatóban. A brit bulvársajtó szerint a háttérben egyszerű féltékenység van. Miss England barátja, David McIntosh korábban ugyanis Miss Manchesterrel is randizott, aki az ominózus estén a férfitól kapott elég provokatív sms-t megmutatta Miss Angliának, aki ettől kiborult, majd ököllel arcba vágta riválisát. A kiérkező rendőrök őrizetbe vették a 21 éves szépségkirálynőt, akit később óvadék ellenében elengedett a bíróság, amely 2010 januárjára tűzte ki az ügy tárgyalását. A manchesteri hatóságok szerint a megtámadott lányt kórházba kellett vinni, mert az ütés következtében megsérült az arca, de már rendben van, és hazaengedték.

Christie visszalépése miatt a júliusi verseny második helyezettje, Katrina Hodge vehet részt a decemberi dél-afrikai Miss World versenyen Anglia színeiben. Hodge, a brit hadsereg tizedese, Irakban szolgált, és az ott tanúsított bátorságáért kitüntetést is kapott. (FH)